Möt Hösten i Höga Kusten
26/9 – 29/9 2024

Denna workshop inriktar sig på landskapsfoto och då främst kustlandskapet. Workshopen är utformad för dig som tycker om att fotografera vatten och kustlandskap. Vi kommer bland annat att fotografera med långa slutartider, använda filter, fånga vattnets rörelse för att utveckla ditt sätt att se och komponera bilden. Vi jobbar också med bildredigering i Adobe Lightroom Classic och du får direkt feedback på de bilder du tar under dagarna.
Höga Kusten erbjuder stor variation på motiv i det starkt kuperade kustlandskapet, stränder med mjukt slipade klipphällar, klippor som stupar brant ner i havet, klapperstensfält och sandstränder. Vid den här tiden i månadsskiftet september-oktober brukar höstfärgerna vara som intensivast och landskapet färgas vackert i en mosaik av gula och röda färger. Om vädergudarna är med oss får vi kanske uppleva ett stormigt hav att fotografera.

Två erfarna naturfotografer med mycket god lokalkännedom kommer att guida dig till några av våra smultronställen här i Höga Kusten. Vi finns alltid tillgängliga för dig under workshopen och du får personlig handledning om allt från kamerateknik till bildkomposition och redigering i Lightroom. Workshopen innehåller en spännande mix av praktisk fotografering, bildredigering och gemensamma bilddiskussioner, allt med inriktning på landskapsfotografering.

Målgrupp: Fotointresserade som vill utveckla sina kunskaper i landskapsfoto, (kustlandskap), samt bildredigering/hantering i Adobe Lightroom Classic.
Datum: Torsdag  26 september – söndag  29 september
Plats: Höga Kusten
Antal deltagare: 4 – 8
Pris:  4940:- del i dubbelrum.  5980:- enkelrum
Detta ingår: Boende i dubbel/enkelrum på Ullångers Hotell & Restaurang, helpension med frukost och lunch/lunchpaket, middag. Fotoguidning med inriktning på kustlandskap, komposition, exponeringstekniker, filteranvändning, HDR och panorama m.m. samt bildredigering/hantering i programmet Adobe Lightroom Classic.
Ingår inte: Resa till Höga Kusten, reseförsäkring. (Under workshopen samåker vi med egna bilar)
Fotoguider: Anders Dahlin och Hans Ölander
Fysisk förmåga: Du bör ha normalgod kondition och kunna röra dig i lätt kuperad terräng.
Anmälan: info@andersdahlin.com

Workshopen kommer officiellt att starta klockan 17.00 torsdag den 26 september och avslutas klockan 13.00 söndag 29 september.

Mer utförlig information och preliminärt program skickas till dig efter anmälan till workshopen.
Du är alltid välkommen att kontakta oss:
Anders 073 064 99 27, Hasse 070 209 73 80
e-post: info@andersdahlin.com och hans.olander@ownit.nu 

Workshop landskapsfoto, Lofoten
15 – 22 mars 2025

Att besöka Lofoten på vintern är en dröm för varje landskapsfotograf. Vid den här årstiden färgas bergstopparna rosa vid soluppgång och solnedgång, havets mäktiga vågor bryter in över snötäckta stränder och skapar spännande mönster. Under klara kvällar och nätter lyser norrskenet upp de snötäckta bergen som stiger brant upp ur Norska havet. Mitt i det här imponerande landskapet ligger små idylliska fiskebyar med sina Rorbuerstugor, ett gränslöst eldorado för varje naturfotograf.
Denna workshop inriktar sig på landskaps- och naturfotografering men motiven är många och dyker tillfällen upp blir det även fågelfotografering.
Workshopen kommer att ledas av Anders Dahlin och Hans Ölander

Målgrupp: Fotointresserade som vill utveckla sina kunskaper i landskaps- och naturfotografering samt bildredigering/hantering i Adobe Lightroom Classic.
Datum: Lördag 15 mars – Lördag  22 mars 2025
Plats: Ramberg Lofoten
Antal deltagare: 4 – 5 (Sista anmälningsdatum 15:e februari)
Pris: 16 400:-
Detta ingår: Boende i dubbel/enkelrum i ett hus vi disponerar under veckan i Ramberg, transporter under veckan, frukost och lunchpaket. Fotoguidning med inriktning på landskapsfoto, komposition, exponeringstekniker, filteranvändning, HDR och panorama m.m. samt bildredigering/hantering i programmet Adobe Lightroom Classic.
Ingår inte: Flygresa till Leknes / Svolvaer, alternativt med egen bil. Middagar (som vi lagar gemensamt i vårt hus) och reseförsäkring.
Fotoguider: Anders Dahlin och Hans Ölander
Fysisk förmåga: Du bör ha normalgod kondition och kunna röra dig i lätt kuperad terräng.
Anmälan: info@andersdahlin.com

Workshopen kommer officiellt att starta klockan 17.00 lördagen den  15 mars och avslutas klockan 10.00 lördagen den 22 mars. Hämtning och avlämning vid Leknes eller Svolvaer flygplats.

Mer utförlig information och preliminärt program skickas till dig efter anmälan till workshopen.
Du är alltid välkommen att kontakta oss:
Anders 073 064 99 27, Hasse 070 209 73 80
e-post: info@andersdahlin.com och hans.olander@ownit.nu