FOTOKURSER & WORKSHOPS2019-05-28T19:23:20+02:00

Workshop i Natur & landskapsfoto i vackra Grövelsjöfjällen
21  – 28 september 2019

Workshopen riktar sig till dig som redan har lite kunskap om kameran och dess inställningar men som nu vill gå vidare och lära dig lite mer om naturfoto. Vi blandar teori med praktisk fotografering och mycket av hur du hanterar din kamera går vi igenom ute i fällt. Du får tips om vad du bör tänka på när du komponerar dina bilder och hur du använder dig av det viktiga ljuset som en ingrediens i bilden. Vi går också igenom vilka av kamerans inställningar som är viktigast och hur du använder dem för att få bättre bilder och optimal bildkvalité. Genomgångar ute i fält, praktiska tips och naturligtvis finns det tid för individuell handledning.

Våra utflykters mål bestäms utifrån vädret, vi besöker några av mina smultronställen här i Grövelsjöfjällen. Variationen är stor, från fjällnära skogsmiljöer till öppna fjällandskap. Oavsett om du är nybörjare eller har lite erfarenhet så är mitt mål att du skall utvecklas som naturfotograf och känna att du har kommit ytterligare en bit på väg. Det blir också några pass där vi samlas inne i kurslokalen för att redigera våra bilder och där vi har lärorika och intressanta bilddiskussioner.

Målgrupp: Fotointresserade som vill utveckla sina kunskaper i landskaps- och naturfotografering.
Datum: Lördag 21/9  – Lördag 28/9 2019
Plats: Storsätra Fjällhotell, Grövelsjön, Dalarna.
Antal deltagare: 4 – 8
Pris: 7 800:- del i dubbelrum. Enkelrumstillägg 1 050:-
Detta ingår: Boende på ett 4-stjärnigt hotell med helpension. (I helpension ingår, riklig frukostbuffé, lunchpaket alternativt sopplunch, eftermiddagsfika,
tre-rätters middag, logi i välutrustade rum, tillgång till relaxavdelning med badtunna, transporter under veckan, foto workshop med inriktning på natur & landskapsfoto, guidning av erfaren fjällguide, allt detta inramat av en fantastisk miljö.)
Ingår inte: Resa till och från Grövelsjön
Fotoguid: Anders Dahlin
Fysisk förmåga: Du bör ha normalgod kondition och kunna röra dig i kuperad terräng.
Se länk för information om boendet och bokning: Storsätra Fjällhotell

Workshopen kommer officiellt att starta med middag klockan 18.00 lördagen den 21/9 och avslutas till frukost lördag 28/9 klockan 10.00

Mer utförlig information och preliminärt program skickas till dig efter anmälan till workshopen.
Du är alltid välkommen att kontakta mig:
Mobil: +46 (0)73 064 99 27
e-post: info@andersdahlin.com

Workshop landskapsfoto, Lofoten 7 – 14 mars 2020

Att besöka Lofoten på vintern är en dröm för varje landskapsfotograf. Vid den här årstiden färgas bergstopparna rosa vid soluppgång och solnedgång, havets mäktiga vågor bryter in över snötäckta stränder och skapar spännande mönster. Under klara kvällar och nätter lyser norrskenet upp de snötäckta bergen som stiger brant upp ur Norska havet. Mitt i det här imponerande landskapet ligger små idylliska fiskebyar med sina Rorbuerstugor, ett gränslöst eldorado för varje naturfotograf.
Denna workshop inriktar sig på landskaps- och naturfotografering men motiven är många och dyker tillfällen upp blir det även fågelfotografering.
Workshopen kommer att ledas av Anders Dahlin och Hans Ölander

Målgrupp: Fotointresserade som vill utveckla sina kunskaper i landskaps- och naturfotografering samt bildredigering/hantering i Adobe Lightroom Classic.
Datum: Lördag 7 mars – Lördag  14 mars 2020
Plats: Ramberg Lofoten
Antal deltagare: 4 – 6
Pris: 13 600:-
Detta ingår: Boende i dubbel/enkelrum i ett hus vi disponerar under veckan i Ramberg, transporter under veckan, frukost och lunchpaket. Fotoguidning med inriktning på landskapsfoto, komposition, exponeringstekniker, filteranvändning, HDR och panorama m.m. samt bildredigering/hantering i programmet Adobe Lightroom Classic.
Ingår inte: Flygresa till Leknes / Svolvaer, alternativt med egen bil. Middagar (som vi lagar gemensamt i vårt hus) och reseförsäkring.
Fotoguider: Anders Dahlin och Hans Ölander
Fysisk förmåga: Du bör ha normalgod kondition och kunna röra dig i kuperad terräng.
Anmälan: info@andersdahlin.com

Workshopen kommer officiellt att starta klockan 17.00 lördagen den  7 mars och avslutas klockan 10.00 lördagen den 14 mars. Hämtning och avlämning vid Leknes eller Svolvaer flygplats.

Mer utförlig information och preliminärt program skickas till dig efter anmälan till workshopen.
Du är alltid välkommen att kontakta oss:
Anders 073 064 99 27, Hasse 070 209 73 80
e-post: info@andersdahlin.com och hans.olander@ownit.nu